Glimtar ur Göteborgs historia

Glimtar ur Göteborgs historia, familjetrail
4 juni – 26 augusti 2021 i Västra Nordstan 


Glimtar ur Göteborgs historia familjetrail tar dig runt Västra Nordstaden och Göteborgs förflutna.

Familjetrailen består av sju installationer där du kan hitta QR-koder som länkar dig till nio kortfilmer, som produceras av Historieverket.

Visa upp stadens historia i installationer och filmade dramatiseringar i de historiska kvarteren kring Kronhuset från och med Göteborgs 400-årsdag 4 juni. Detta kan du uppleva digitalt via QR-koder hela sommaren eller på distans på goteborg2021.com.

Eventet har skapats av Collective Moves artister, producerats av Historieverket i samarbete med Göteborg & Co för att fira Göteborgs 400-årsjubileum.

Glimtar ur Göteborgs historia samverkan

Göteborg & Co
Historieverket utformade eventet för Göteborg & Co’s jubileumssatsning 2021 vilket har anpassats för att kunna möta pandemins restriktioner. 2023 planerar Historieverket att framföra publika föreställningar för Jubileumsfirandet. 

Historieverket
Historieverket har producerat Glimtar ur Göteborgs historia, familjetrail. Historieverket arbetar för att levandegöra Göteborgs kulturarv, huvudsakligen i Gathenhielmska Huset och Västra Nordstan. Visionen är att främja Göteborgs blomstrande kulturella ekosystem genom samverkansformer. 

Collective Moves
Collective Moves artister har skapat installationerna och filmerna. Collective Moves är ett internationellt kollektiv av artister som samskapar berättelser om människor och platser för att korsbefrukta innovativ historieberättande med utvecklingen av nya konstformer.