En plats för ängslan – kanske försoning

För vänlig för att vara domstol?

Rådhuset i Göteborg – Asplundska tillbyggnaden. En kritiker sa att den mer liknade en sydländsk badortshall än en domstol, att här där människorna oroligt väntade på sin dom borde karaktären vara allvarligare, tyngre, mer sluten. Gunnar Asplunds avsikt var medvetet den motsatta. Vänligt soligt ljus, öppenhet, blommor, det mänskliga. En vardaglig ton och intimitet som kanske kunde leda från ängslan till försoning. Vill du uppleva känslan? Vi ger guidade visningar tisdagar och torsdagar.

hit för tider och bokning.

 

HISTORIEVERKET
Ekonomisk Förening
©2018

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *