Historisk modevisning med militär touch

Det regnade och blåste den andra  historiska lägerdagen i Kronhusparken. Men vi är ju inte gjorde av smör! Upptågen trotsade vädret. Här är några bilder från modevisningen som visade hur folk såg ut, från 1600-tal till M59.

1600-talare. Lite vilt.
Trossens kringelbakare. 1600 och 1700-tal
Ung karoliner med damer
Helt klart 1700-tal. Bättre ordning.
1700-tals-hatt
Högre-stånds-kvinna
Piga på Raskens tid.
Nästan nutid. Till höger tidigt 1900-tal och fortfarande dekorativt. Till vänster vägen fram till M59, det vill säga den moderna funktionella uniformen som vi äldre fick äran att bära under värnplikten.

De som visar upp kläderna är ideella historiska föreningar som kan det mesta om varför det såg ut som det gjorde, och gärna berättar. På söndagen finns chansen att träffa dem och få reda på detaljerna. Lägret i Kronhusparken är öppet från 12 till 16.

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *