Allt väl, om det inte vore för dansken

Det historiska lägret i Kronhusparken slogs upp på fredagen och allt såg lugnt ut. Vanligt lägerliv kan sägas, som det var på 1600-talet, och sen med karolinerna och deras följe, ända fram till 1719.  Då började problemen. Se bilderna!

Vardagliga göromål, som att sälja träsvärd
Barn
Filosofer
Avspända soldater
Förfriskningar
Utspisning tidigt 1900-tal
1600-tals-kirurgi
Mer mat. Pyttipanna.
Några pirater. Gathenhielms kapare.
En efterlängtad middag
Familjemys
Men så ramlar 1719 in och ett bud från drottning Ulrika Eleonora rusar in i parken. Den norsk-danska sjöhjälten Tordenskjold är siktad vid Vinga med krigskepp. Nu måste kanonerna släpas fram ur Kronhuset!
Sagt och gjort!
Och fler kanoner!
Och soldater
Och en soldat till
…men mest var det frid och fröjd i lägret.

Detta var förstås en aning dramatiserat. Se programmet i Kronhusparken för lördag och söndag här. Musikaliska höjdpunkter är Göteborgspolisens Musikkår och Wadmans som framför tonsatta dikter av skalden J.A. Wadman som kallades Göteborgs Bellman i början av  1800-talet.

HISTORIEVERKET
Ekonomisk Förening
©2018

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Instagram

2 Replies to “Allt väl, om det inte vore för dansken”

  1. Tack för i år hälsningar Martin Ahlberg!Trummisen i Karolinerna.❤️

Comments are closed.