Tidsresan avgår. Destination befästningsstaden Göteborg

Karoliner i KronhusparkenBild: Per Sundström

Tidsresan består av ett historiskt läger i Kronhusparken och pågår i tre dagar med start i dag fredag klockan 12.  Sex historiska föreningar slår upp sina tält, släpar in kokkärl, hantverk, soldater, rövare, barn, kanoner och smeder. Allt för att ge levande glimtar och dofter från Göteborgs historia. Det blir besök i 1600-talets befästningsstad och historiska nedslag över seklen fram till 1900-talets början. Musik, lägerliv, exercis och lekar. Sjukvård på 1700-talet, bud med historiska nyheter, fäktning och historisk modevisning.

Kort sagt en tidsresa.

Musikaliska höjdpunkter är gruppen Wadmans som tolkar Göteborgs Bellman och Göteborgspolisens Musikkår.

Se hela programmet med hålltider här.

 

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Instagram